I TU, SAPS QUIN SÚPER HEROI ETS?

Herois i heroïnes de barri. Aquest és l’eix temàtic de les activitats d’estiu pels infants i joves del Tria que, un any més, s’organitzen durant els mesos de juny i juliol i també a l’agost, en dos torns.

El fil temàtic escollit ens permet aproximar-nos a valors i qualitats sobre humanes, aproximar-nos a les fortaleses dels infants i treballar de forma lúdica i integral aspectes quotidians de la seva vida social i familiar per fer-los créixer.

Cal tenir present que les famílies amb les que treballem són sovint supervivents i han passat per moltes aventures, per tal d’arribar fins a on han arribat, d’alguna manera han fet un viatge de transformació, igual com ho fan alguns súper herois i heroïnes. Hi ha alguns aspectes de les nostres famílies que estan en judici o són pejoratius, però a través de la reflexió podem transformar els judicis en valors. Així l’eix temàtic dels herois i heroïnes ens pot ajudar a reconèixer i posar en valor aspectes que sovint semblen o són marginats per la població. Es tracta de recuperar i redescobrir les qualitats humanes que fan que les nostres famílies i el barri siguin com són.

A partir de l’eix i de la teoria del lleure, durant les activitats d’estiu posem l’accent en el valor de la llibertat davant el de la necessitat, és a dir, oferim oportunitats i alternatives que promoguin la diversió i desenvolupin actituds i habilitats per a la vida.

Però, què hem hagut de fer per aconseguir organitzar el casal? 

Com tota aventura, hem hagut de planificar molt bé tot el que necessitàvem, organitzar-ho tot, implicar a tothom. Abans de començar el casal vam fer una crida a la participació de la que ens podem sentir molt orgullosos. Contem amb 27 voluntaris i col·laboradores per tirar cap endavant les activitats del dia a dia amb l’equip educatiu, preparar i donar de menjar a tots els infants i joves del casal i donar suport general. Volem des d’aquí agraïr-vos tot el suport i dedicació!

Com ja tots i totes sabeu, Educació, clau de futur, és el lema de la Fundació i està present en totes les activitats que organitzem. Així, abans de començar el casal el dia 22 de juny, tot l’equip format per personal remunerat, voluntaris i voluntàries i persones de pràctiques van participar en un espai formatiu. L’objectiu? Fomentar els vincles del grup, establir les línies que estan marcant les activitats del casal i donar recursos educatius. Recursos com els que ens va donar el mag GAM TARRES a la formació i que des d’aquí volem reconèixer i agrair.

DSC_0011
DSC_0016

DSC_0023

D’aquesta forma hem començat el viatge, que encara continua i que te moltes aventures per recórrer.

Ja hem penjat algunes fotos de les activitats al carrer. Anirem penjant i compartint moltes més! Fes clic aquí per veure les fotos.