Com a talleristes del “taller del vídeo del Minut” realitzat per Drac Màgic durant el mes de juliol del 2014 amb els joves de la Fundació Comtal, ens agradaria fer una breu reflexió sobre el que ha representat la segona edició.

L’Abu va realitzar el primer vídeo. Mitjançant el recurs de la projecció d’imatges d’arxiu, i aprofitant l’ombra de la seva silueta projectada damunt va relatar el seu trajecte com a exiliat de Somàlia fins a Espanya. Per a ell fou important no mostrar la seva imatge i explicar la cruesa de sortir del seu país com a orfe. Ara des de l’exili i aprofitant la realització del vídeo, explica aquest camí fins a Barcelona. Durant la realització del taller va demostrar la seva capacitat resolutiva, responent i realitzant el seu treball amb una gran rapidesa, de manera que va ser molt actiu, ajudant així a la realització dels altres vídeos del grup i deixant espai per al treball dels demès.

Continuant amb el relat del viatge, el grup va decidir que el següent vídeo fos el del Housain, el qual aprofita el disseny del dibuix d’un camió per explicar el seu trajecte de Marroc a Espanya sota un camió. Malgrat va demostrar un gran conflicte alhora d’escollir el tema del vídeo, ja que els seus objectius anaven des d’un relat totalment ficcionat fins a una història de vida, ens va sorprendre molt positivament el matí que va arribar decidit a explicar el trajecte personal. Paral·lelament va demostrar un gran esforç alhora de registrar l’àudio que acompanya la imatge ja que malgrat les dificultats que representava per a ell parlar en castellà, no va parar fins que va aconseguir una dicció comprensible que podia descriure adequadament el seu relat. També ha demostrat una gran col·laboració i respecte amb el grup.

En Saad i el Soufian van decidir fer un relat conjunt, exposant l’estigmatització de l’estereotip de “marroquí carterista” que ells pateixen. Inspirats amb el RAP realitzat en el taller anterior van elaborar-ne un aprofitant una música que coneixien i reelaborat-ne una nova versió redactant un text m´és representatiu vers la seva situació. El procés de realització del seu vídeo potser ha estat el més curat de tot el taller, no obstant ens va faltar temps per dedicar a la seva gravació, cosa que no ens complau, en contraposició a l’elaboració del seu treball; que com hem comentat, ens ha satisfet molt la dedicació i la cura que han tingut ambdós en relació a la recerca del arxiu sonor, la reelaboració d’aquest i la sinopsis que van redactar referent a la problemàtica que volien exposar. Ens han resultat dos individus molt desperts i amb una energia proactiva important.

Per últim en Moses ha volgut repetir en la realització, demostrant així les ganes i/o necessitat d’explicar que te. Volem confiar que el Moses ha descobert una eina per expressar-se com a persona. Ens ha encantat que estigués de nou al taller ja que ha representat un punt de recolzament important per al nostre treball, sigui a nivell tècnic; explicant als seus companys el funcionament i la tècnica dels elements de gravació, com a nivell d’acompanyament en la definició dels diferents projectes. La seva actitud ha estat sempre positiva, sorprenent amb la millora de la seva dicció així com de la seva socialització respecte a la primera edició. En Mousa va realitzar un vídeo aprofitant material d’arxiu on es mostrava una manifestació en contra de la desocupació d’una nau industrial de la zona de Poblenou. Mentre es mostra aquesta imatge ell explicava el procés de desocupació que ell mateix va viure en la seva pròpia pell.

En definitiva, un plaer! Fes clic aquí per veure el resultat de la primera edició del taller, a partir del setembre tindrem els resultats de la segona edició .

video 1 minut

 

Comentari

*