esbos voluntaris 2 copia

 

La Nerea va arribar a la Fundació Comtal l’any 2013. Estava vivint situacions personals i familiars molt dures i els companys de l’institut no l’ajudaven, per això va començar a faltar molt a classe. Aquesta situació, sumada a la dificultat per seguir el ritme, i el retard en els aprenentatges més bàsics, van motivar als seus referents educatius a derivar la Nerea a la Unitat d’Escolarització Compartida, UEC Comtal.

La UEC és un programa que va més enllà d’obtenir el títol del graduat en educació secundària i prevenir el fracàs escolar. El que persegueix és el retorn dels joves al sistema formatiu o, si més no, l’entrada al mercat laboral, per millorar el seu futur i les seves possibilitats d’èxit personal.

La Nerea va començar a UEC fent 3er de la ESO, a punt de complir els 16 anys. Quan va entrar deia que quan complís els 16 anys es donaria de baixa perquè no volia continuar estudiant, que li costava molt. Estava totalment desmotivada i li mancaven els hàbits d’estudi, però poc a poc la situació va canviar. Es sentia acompanyada, recolzada i valorada, per això va valorar la opció de continuar estudiant i va acceptar la proposta que li vam fer els educadors de la UEC: continuar un any més per tal de poder treure’s el graduat.

Va començar 4art de la ESO, i com els hi passa a molts altres alumnes dels que acompanyem, en arribar el final de curs va sentir que podia fracassar, va tenir por i no es va presentar als exàmens de recuperació. Es va desentendre del seu futur acadèmic i clar, no va obtenir el graduat. Els educadors van animar-la perquè estudiés un Programa de Formació i Inserció especialitzat en comerç i dirigit a joves en la mateixa situació que ella. Va acceptar i tot va anar bé. Va treure molt bones notes, ara te la possibilitat d’accedir a un mòdul i, gràcies a la bona feina realitzada durant les pràctiques del curs, és possible que aquest estiu la contractin per fer substitucions.

Quan li van donar les notes del PFI, va venir a la UEC per ensenyar-nos -les i agrair-nos tot el que havíem fet per ella. Volia que ens sentíssim orgullosos d’ella, demostrar-nos que ho havia aconseguit, donar-li la volta a la sensació que tenia després d’acabar la UEC, de que ens havia fallat.

Per mostrar-nos el seu agraïment, va venir un parell de dies a fer de voluntària als menjadors del casal del Centre Obert.

Aquest curs escolar, començarà un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Comerç i Màrqueting;  estem segurs que li traurà molt de profit. La Nerea ara es sent segura de sí mateixa i amb la capacitat d’esforçar-se per aconseguir tot allò que es proposi.

Enhorabona!

Equip educatiu de la UEC Comtal

Comentari

*