“A mi m’ha agradat molt ajudar la gent de la Fundació Comtal. Trobo que està molt bé perquè nosaltres vivim en una societat amb tota classe de luxes i mentrestant hi ha nens que no tenen ni una joguina. D’altra banda, la monitora ens ha tractat molt bé. Jo, sens dubte, tornaria a col·laborar perquè si en un futur em passés alguna cosa per la qual jo necessités aquesta ajuda, desitjaria que me la donessin”. Eric.


“Penso que el fet de col·laborar en una entitat sense ànim de lucre com aquesta, ens enriqueix com a persones. D’alguna manera, trobem la satisfacció pròpia a través de l’ajuda als altres. Em va agradar molt poder ajudar, encara que només fos una mica, a la gent que més ho necessita. Això em transmet una satisfacció personal molt gran”. Laura.


“Penso que l’experiència que vam viure ajudant la Fundació Comtal fou molt gratificant; entre d’altres coses perquè vam treballar per una organització que fa un bé per aquells que ho necessiten i perquè alhora vam poder adonar-nos del món en el qual vivim, on no tothom té els mateixos privilegis que nosaltres. Així que valoro aquesta tasca molt positivament, de fet, la recomano per a altres cursos ja que aprens alguns valors importants (ajudar, respectar els que no han tingut tanta sort a la vida, col·laborar…); a més d’assolir una gran satisfacció al veure que el treball realitzat aportarà felicitat a infants i famílies”. Lígia.


“Jo crec que haver ajudat la Fundació Comtal ha sigut una molt bona idea, ja que ha estat creada amb la finalitat de que infants, adolescents i joves en situació de risc social, així com les seves famílies, puguin millorar la seva qualitat de vida. És una bona manera d’ajudar els nens que tenen diversos problemes a casa. Així, quan van a la Fundació Comtal, tot i tenir la seva estona de treball també poden divertir-se, jugar amb altres nens que coneixen allà i moltes més coses”. Cinta.


“La participació a la Fundació Comtal m’ha fet sentir molt molt bé com a persona. Si tingués més hores no dubtaria en col·laborar-hi més. Aquesta experiència ens ha enriquit molt i ens ha fet veure amb més claredat la situació econòmica actual”. Marc.


“El que jo penso del que vam viure aquells dies fent voluntariat a la Fundació Comtal va ser molt especial, una molt bona experiència.  Jo em sento molt bé d’haver participat ja que es una acció que no tant sols els ha ajudat a ells, també ens hem ajudat a nosaltres mateixos obrint la nostra mentalitat i intentant ser més humils i amables, i a no esperar res a canvi sinó és un somriure”. Núria.


“Aquesta experiència ha estat molt interessant, ja que he pogut conèixer el treball que realitza la Fundació i l’ajuda que reben molt nens desafortunats. Em sembla molt bé que a la nostra edat ja comencem amb l’ajuda social i ens donin aquesta opció de poder conèixer i ajudar, fent activitats com les que fan. Em vaig sentir feliç imaginant els nens el dia de Nadal, que amb un simple regal i amb la nostra ajuda serien feliços. Espero haver aportat una bona ajuda ja que a mi em va recompensar el treball realitzat. M’enduc la satisfacció i l’experiència d’haver pogut fer feliç a molts nens”. Marc.


“Aquesta experiència m’ha servit molt per conscienciar-me de que hi ha molta gent al món que necessita ajuda, i que amb un simple esforç jo, personalment, sóc capaç d’ajudar. Saber que pel simple fet d’estar embolicant uns regals i distribuint-los ja estava ajudant, ni que fos en una mesura molt petita, a la reinserció social i laboral dels que tenen menys recursos, va fer que em sentís molt bé. Trobo que el que vam fer va ser una activitat que ens va enriquir a tots com a persones”. Paula.


“Participar a la Fundació Comtal va ser una experiència molt maca. És bonic saber que ajudes a persones. Sempre m’ha agradat participar en aquestes coses. Potser al començament ens va fer una mica de mandra, però el resultat no té preu. El resultat consisteix a salvar persones de la seva misèria. I això és bonic”. Jana


“Pensava que m’avorriria, però tot lo contrari, em va agradar moltíssim. La veritat és que no m’importaria gens tornar-ho a fer, em va agradar i ho tornaria a repetir. I només dir gràcies a la Fundació Comtal per fer tot el que fa”. Ruth.


“Tinc un bon record de l’experiència col·laborador amb la Fundació Comtal. Principalment voldria donar les gràcies per proporcionar-nos aquesta oportunitat de conèixer i endinsar-nos en el món de la solidaritat. Trobo que totes les hores dedicades, van ensenyar-nos i fer-nos conscients de la situació del món real, i aquest és un valor molt important que vaig començar a veure llavors. Clarament vàrem veure que; si cadascú dona una mica de sí mateix, podem aconseguir grans coses. Personalment va ser una vivència força enriquidora, tant a nivell personal, com de maduresa, o fins i tot de treball”. Ona.

Comentari

*