Foto GustemsUna de les coses bones de celebrar els 20 anys de la Fundació Comtal va ser poder retrobar vells col·laboradors de la casa. I entre ells, ens van fer molta il·lusió veure que en José Juan Gustems, voluntari durant 10 anys, havia volgut acompanyar-nos. Malauradament, això ja no tornarà a passar. Aquest desembre vàrem rebre la trista notícia que en José Juan havia mort en un accident. Tenia 52 anys.

En aquell moment a tots ens van començar a venir records i moments compartits: aquell retrobament fugaç al Born, la darrera trobada fortuïta al carrer, no feia gaires mesos, on vam xerrar una bona estona… Però sobretot el seu pas per l’entitat, quan tot just començàvem.

Era una persona reservada, curosa i detallista, que creia fermament en la tasca de la Fundació, amb una fidelitat extrema al llarg dels anys que va fer de voluntari. Va trobar el seu encaix fent suport escolar (i de mates, tot un repte!). Això sí, sense gaires alteracions, com ell volia viure la vida. Sobretot li agradava tenir un nen o nena, no un grup, que l’alterava massa.

En aquesta discreta posició ens va ajudar any rere any. Quan la seva mare va emmalaltir, va deixar de venir per cuidar-la. Ara sabem que ho va fer prop també de 10 anys. Quanta feina callada i dedicada!!

La següent notícia que vam tenir d’ell va ser la trucada de la seva germana, que ens deia que a l’obrir el seu llegat, havia deixat una part per la Fundació Comtal. Sorpresa, això encara no ens havia passat!! I havia de venir just d’una persona tan discreta com el José Juan.

Sentiments contraposats: vam sentir dolor per la seva pèrdua, alhora que afalagats perquè hagués pensat en nosaltres i la feina que fa la Fundació. Reconforta saber que se’ns valora i que es pensa en nosaltres quan es tracta d’un tema tan personal. Et fa reflexionar, i no queda més que agrair aquestes voluntats personals.

En el seu escrit després dels 20 anys, ell ens agraïa el temps passat sent voluntari de la Fundació Comtal, però som nosaltres qui sempre estarem en deute amb ell. El nostre record i homenatge, José Juan.

Farem un ús curós i eficient d’aquests diners que ens has volgut donar i et guardarem en un lloc ben especial al nostre cor i a la memòria dels ja 21 anys de la Fundació.

Fins sempre,

Jordi i Alícia

Comentari

*