Laia Savall Laia Savall és una educadora que porta més de 3 anys formant part de la Fundació Comtal. Parlant amb ella ens hem adonat que és una enamorada de la seva feina, i com ella ens explica el que més li agrada és “ el tracte amb la gent”
Actualment és la responsable del projecte inserció-prospecció, entre d’altres. Aquest projecte fa que la Fundació, amb col•laboració amb empreses, ajudi a la recerca de feina als participants. Tot i això l’experiència no ho és tot ja que també cal posar-hi esforç i dedicació, “hi ha joves que els hi està costant moltíssim trobar feina, però també depèn molt de la implicació. Els que hi posen la banya si que n’acaben trobant, encara que siguin feines puntuals o temporals.”
La majoria de les empreses les “busquem nosaltres” des de la Fundació, encara que hi ha un petit percentatge que es presenta voluntàriament. Tal com diu la Laia: “Qualsevol empresa que ens vulgui obrir les portes es benvinguda.”

Com no podia ser d’una altre manera en un projecte laboral la crisi està deixant petjada “costa més que els nois que participen surtin amb feina, o joves que havíem atès altres vegades, i que tenien feina, tornen perquè l’han perdut.”
Però la crisi no impedeix que des de la Fundació Comtal es segueixi treballant en nous projectes. Per això la Laia està impulsant un dels seus projectes preferits, un curs de mecànica de bicicleta, conjuntament amb un curs de monitors.

Des del projecte Inserció-Prospecció s’han assessorat al voltant de les 180 persones, per això li hem preguntat a la Laia si creu que calen més institucions com aquesta. “Crec que n’hi ha prous, que tampoc cal parcialitzar. Millor si fundacions com aquesta poguéssim créixer més.”
És evident que la Fundació encara està creixent i la Laia ens dóna algunes claus perquè ho segueixi fent: “Estaria bé afegir un pla  de formació ocupacional, o algun programa dirigit única i exclusivament a les dones.“

Entrevista feta per Olga Pérez i Sabrina Luis, voluntàries del Departament de Comunicació i del Centre Obert.

Comentari

*