Testimonis, rialles i anècdotes van ser la clau de la trobada de final de curs del Voluntariat. El 17 de juny es va celebrar, al Centre Obert, la cloenda de tot un any de feina on voluntaris/es i educadors/es van compartir les seves experiències i sentiments.

La Montse Pedret, responsable de Voluntariat de la Fundació, va ser l’encarregada d’obrir la tarda amb una explicació de tots els projectes que formen part de la Fundació Comtal. “Sovint penso que la meva tasca és petita, avui he vist que totes sumades es converteixen en alguna cosa molt més gran”, ens deia una voluntària. Així es va deixar en evidència que tothom pot ajudar; que tots i totes podem posar el nostre granet de sorra per fer realitat el treball diari del centre.

Seguidament l’Anna Eguia, coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) a Barcelona, va mostrar quina és la tasca de la Federació. Aquesta és l’encarregada d’agrupar totes les entitats, que com la Fundació, necessiten del voluntariat per créixer.

Aquesta  primera part de l’acte va acabar amb una breu explicació del Centre Passatge i amb el testimoni de la Maria, una de les seves voluntàries. Aquest Centre, situat a l’Eixample, ofereix uns serveis similars als que desenvolupa la Fundació, on l’important és la interacció i l’aprenentatge de tothom. 

A partir d’aquí els voluntaris/es van agafar el torn de paraula i van compartir les seves experiències. “Un dia a la setmana per rebre energia positiva dels alumnes, personal de la Fundació i voluntaris”, explicava amb il•lusió un voluntari. Tot i que al principi va costar, poc a poc els assistents es van anar obrint, no només per explicar les seves experiències positives, sinó també per mostrar les seves frustracions i avaluar tot allò que els envolta dins la Fundació. “Sempre es diu que es rep més del que es dóna, però per mi ser voluntària m’ha fet superar-me a mi mateixa, a les meves pors, per tal de millorar l’altre”, compartia una de les assistents.

Per finalitzar la trobada amb bon gust, i després d’omplir unes enquestes, els voluntaris/es van ser obsequiats amb la caixa de bombons de Petit Plaisir, una de les empreses que han fet possible el premi “5 caves 5 projectes solidaris”, que enguany ha guanyat la Fundació Comtal.

Truites, cava i pastís de xocolata van posar el punt final a una festa on el Voluntariat va ser el protagonista i les seves experiències, el plat fort. Moltes reflexions es van escriure en post-it, però ens quedem amb l’eterna incògnita de qui surt més beneficiat. Així ho manifesta una de les participants: “Fa molt poc que sóc voluntària però el que puc dir, és que molts dies he tornat a casa després de fer Voluntariat molt plena. Per tant qui ajuda a qui?”

Article fet per l’Olga Pérez i la Sabrina Luis, voluntàries del departament de Comunicació i del Centre Obert.

Comentari

*