La Maria Dolors Vanaclocha és voluntària des de fa dos anys a la Fundació Comtal i no es conforma només en ser-ho d’una àrea; per això col·labora al Centre Obert Tria i al Projecte d’Assessorament Jurídic.

Va conèixer la Fundació Comtal a través de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i des d’un principi tenia clar que volia aprofitar el seu temps lliure ajudant als infants.

La Maria Dolors, advocada de professió, va veure la possibilitat de col·laborar, també, al Projecte d’Assessorament Jurídic. D’aquí destaca sobretot que “el tema estrella és l’estrangeria”, tot i que també rep consultes sobre temes familiars i educatius entre d’altres. Les dues cares del Voluntariat l’omplen per igual, però considera que quan treballa al Centre Obert Tria “els nens i nenes et posen al teu lloc”.

La lectura és, per aquesta voluntària, una part fonamental de l’educació, per aquest motiu intenta introduir-la en les seves classes de repàs, ja que “és on més flaquegen”.  Una de les històries que més recorda és un petit malentès que va tenir amb un dels seus alumnes: “Tenia un nen que sempre anava ple de cops i em vaig pensar que el maltractaven a casa. Quan li preguntava només deia que havia sigut un cop i no m’explicava res més. Un dia vaig parlar amb els educadors/es i vam decidir vigilar-lo. Al cap d’uns dies ens vam assabentar que tot formava part  d’un joc, que consistia en donar-se cops amb els companys per veure qui era més fort. Per sort al final tot va acabar bé.”

Finalment, la Maria Dolors ens va explicar quines són les seves inquietuds per aquest nou curs. Sempre és important seguir la mateixa línia de treball que els col•legis, per això aquest any la preocupació de la nostra protagonista és la digitalització a les aules, i proposa que els voluntaris/es puguin fer un curs per complementar-se amb les escoles. Com diu la Maria Dolors: “la nostra missió és ajudar-los i no embolicar-los més”.

Article fet per l’Olga Pérez i la Sabrina Luis, voluntàries del departament de Comunicació i del Centre Obert Tria.

Un comentari a “Una advocada al món de l’educació”

 1. Adrià Nyel
  22:10, 04.10.2010

  Gràcies M. Dolors pel teu testimoni. Tan sols resaltar una de les teves frases: “ELS NENS I LES NENES ET POSEN AL TEU LLOC”.

  À voltes pensem que els nens per ser inexeperts, petits, ingenus….tenen molt a aprendre de nosaltres els grans. La vertadera escola és la vida, nosaltres sols els acompanyem.

  I nosaltres, els educadors “aquells que sabem tant”, tenim molt a aprendre de les seves experiències, a voltes dures.

  Gracies pel teu senzill testimoni que ens ensenya a col.locar-nos davant dels infants.

  Una abraçada. Adrià Nyel.

Comentari

*