El passat dijous 16 de desembre es va celebrar l’esperada Trobada de Voluntariat, on tots/es els/les voluntaris/es es van ajuntar per reflexionar, parlar i millorar.

Tot va començar amb una presentació de la tasca que desenvolupa el grup de voluntaris/es de la Fundació Comtal, seguit d’una exposició dels drets dels infants; aquest va ser un bon moment per reflexionar de totes les coses que com a nen/a és important poder fer, com per exemple el dret a embrutar-se.

Després de presentar la jornada el grup es va dividir entre voluntaris/es de l’àrea Laboral i de l’àrea Educativa. Els primers van treballar en una dinàmica molt original, que consistia en dibuixar que era per cadascun/a la comunicació. L’activitat reunia voluntaris/es del projecte d’Assessorament Jurídic, de Construeix-te i el Punt Òmnia, entre altres. Després de descobrir que dibuixar no era el seu punt fort, van reflexionar sobre com es comunica i els canals de comunicació, donant pes a la comunicació no verbal. A vegades aquesta tasca no resulta fàcil, ja sigui perquè hi ha una barrera en el idioma, la cultura, l’edat o el missatge, però una conclusió va quedar clara: “La incomunicació és impossible, perquè pel sol fet que siguis aquí ara ja estàs comunicant alguna cosa”; aquestes van ser les paraules d’una de les voluntàries participants.

D’altra banda, els membres de l’àrea Educativa es va dividir en petits grups per jugar un Trivial i contestar preguntes relacionades amb la Fundació Comtal, suport escolar, deures i experiències del dia a dia. Després de dialogar entre ells/es cada grup havia d’escollir una pregunta que els cridés l’atenció i que va ser: Quan fas Voluntariat dediques el teu temps o el teu temps lliure? Moltes opinions i reflexions es van donar, però van concloure que quan fas Voluntariat dediques el teu temps.

Per finalitzar la trobada es va escollir un representant de cada grup en què es va fer un petit resum i es va informar sobre molts temes, com per exemple del premi Barcelona Associacions i sobre la campanya Tria Espai.

I per últim, tothom va poder gaudir d’un pica-pica, on a més a més es van repartir unes targetes per poder trobar un company; alguns van ser el Mortadelo i altres el Filemón, uns van ser Zipi i altres el Zape, etc. Això va servir per conèixer nous/ves voluntaris/es i compartir experiències d’una manera divertida i entretinguda.
Tots els comentaris que es van recollir a la trobada els podreu llegir a partir del dia 10 de gener.
Bones vacances per a tothom!

Article fet per l’Olga Pérez, voluntària del departament de Comunicació.

Un comentari a “Jugant s’entenen els/les voluntaris/es”

  1. Moltes gràcies a tots/es per una trobada de voluntariat tan maca.
    Feliç any nou!

Comentari

*