En referència a les preguntes que vau respondre els assistents/es a la trobada de Voluntariat, podem dir que:

  • La majoria de vosaltres heu conegut la Fundació Comtal a través d’un amic/a, per La Caixa, La Salle, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Internet, el portal web Hacesfalta.org…
  • Coneixeu la missió de la Fundació Comtal, el públic que atenem, els projectes que realitzem i els temps que el centre porta en funcionament.
  • La resposta a la pregunta “Quines habilitats i valors penses que ha de tenir el voluntari/a de la Fundació Comtal?” va ser molt adient: maduresa, paciència, perseverança, optimisme…
  • A la pregunta “Què es el que feu avanç de marxar a casa?” vàreu respondre: complementar el full taronja (seguiment diari) el més exhaustivament possible, deixar-lo a l’arxivador del nen i, abans de marxar, parlar amb l’educador/a de com ha anat la classe, com estava el nen/a, per fer tancament de la tarda.
    Aquest feedback és imprescindible per a l’equip d’educadors de la casa, ja que gràcies a ell es possibilita el seguiment del nen/a i ens adonem de si necessiteu algun tipus d’acompanyament. 
  • La majoria no coneixeu el concepte de “Referent de voluntaris/es de la tarda de Deures”.  Aquest fa referència a que cada tarda hi ha un voluntari/a que fa de referent; Es tracta d’una persona que normalment ja porta temps col•laborant amb nosaltres, que coneix més als nens/es en general o que ve al Tria de manera més habitual.
    A partir d’ara posarem un full amb un quadre a les aules perquè sapigueu en tot moment el nom del vostres companys/es voluntaris/es i educadors/es i qui és el “Voluntari/a referent”.

Moltes gràcies per la vostra participació!

Comentari

*