Amb la il·lusió d’aprendre, el Mohamed assisteix cada matí a Lepant Residencial, un centre d’atenció a la gent gran on treballa com a ajudant de cuina. Després del seu pas pels tallers pre-laborals de la Fundació Comtal,  vam fer d’intermediaris perquè el Mohamed realitzés unes pràctiques en el centre i finalment va aconseguir aquesta feina.

El Mohamed va cursar tallers de fusteria, pintura i cuina en el Construeix-te, un projecte que vol respondre a les necessitats formatives dels joves en risc social i ajudar-los a tenir més oportunitats de futur. Durant tres mesos no només va aprendre un ofici útil també va comprendre el valor del treball en equip i la importància de comprometre’s amb els projectes socials de la seva comunitat.

Amb 19 anys el Mohamed vol guanyar més autonomia i independència, i sap què això és possible. Valora positivament l’orientació dels educadors i educadores del centre d’acolliment on viu, i de la Fundació Comtal, on ha participat d’un itinerari personalitzat per millorar les seves aptituds personals i professionals per incorporar-se al món laboral. “Per a mi ha estat molt important l’acompanyament de la María i la Cristina”, educadores que dia a dia treballen pel desenvolupament de competències de joves com el Mohamed, i que amplien les seves possibilitats a mig i llarg termini.

Amb la mirada posada en el futur, el Mohamed supera les seves deficiències en els estudis amb més formació i implicació, i buscant experiència en allò que més l’agrada. “Com a ajudant de cuina faig les amanides i aprenc del cap de cuina. Prefereixo la cuina perquè m’agrada aprendre cada dia. M’agrada fer els plats, especialment, la paella. Penso que si a algú li agrada alguna cosa ha de formar-se per aconseguir treballar en això”.

Després de tres anys a Barcelona, el Mohamed té clar que queda camí per recórrer en el seu desenvolupament personal i professional. Sap que el que ha après en els tallers pre-laborals donarà més fruits. Confia a aconseguir un treball de llarga durada al món de la cuina, malgrat la crisi. Ara per ara, manté una estreta relació amb la Fundació Comtal. Compta amb suport, amistats i comparteix el valor de l’educació com a clau de futur: “A joves com jo els dic que estudiïn, treballin molt i amb responsabilitat”.

Article escrit per l’Evelin Chacon, voluntària del departament de Comunicació i Captació.

Comentari

*