Foto forat

De mirades n’hi ha de molts tipus, però quan ens trobem amb persones sensibles amb l’entorn que ens envolta, aquesta mirada s’omple d’esperit i es tradueix en ganes de ser partícips, de sumar per construir entorn, transformar i dibuixar un futur millor.

L’entorn que ens envolta és el Casc Antic de Barcelona, un barri amb molta diversitat cultural i un dinamisme característic, on es posa de manifest el contrast de diverses realitats i cultures, formes de ser i de fer diferents. Històricament, aquest barri ha estat porta d’entrada de nous ciutadans que arribaven a Barcelona. La integració social d’aquests col·lectius, juntament amb les persones que sempre havien viscut al barri no era fàcil. Per això, ara fa 20 anys, un grup de persones van posar fil a l’agulla i van començar a fer reforç escolar pels infants que ho necessitaven, acompanyant-los a través del suport educatiu a un pis de Sant Pere més Baix. Després, es va començar a oferir també assessorament i orientació sociolaboral perquè els joves i les famílies poguessin millorar la seva situació.

Poc a poc el projecte de la Fundació Comtal es va anar arrelant al barri, i es va convertir en una entitat de referència. El que ens movia i ens mou encara ara, i el que ens fa créixer és aconseguir, a través de l’educació, la inclusió social i laboral en igualtat d’oportunitats. Aquest és el nostre compromís i el nostre repte, pel que treballem fent la feina ben feta, d’acord amb la nostra missió, i gràcies a la col·laboració de tot l’equip humà, de La Salle, de les administracions, les entitats, les escoles, les empreses, el patronat, el personal remunerat i el gran grup de voluntaris i persones en pràctiques.

Sense la suma d’esforços el treball diari no seria possible. Per això obrim bé les portes, i fem una crida a la participació perquè totes les persones que vulguin i puguin comprometre’s de forma voluntària, altruista i solidària, ho facin amb nosaltres.

Comissió de voluntaris de la Fundació Comtal

Comentari

*