23879694899_f42d45424d_zSón les 8h del matí, i els més petits comencen a llevar-se. Entre badalls de son i emoció continguda ens regalen un somriure, avui és un dia especial, avui marxem de colònies.

Poc a poc el centre desperta i mica en mica l’activitat creix. Sorolls de calaixos, armaris i portes que s’obren i es tanquen, els petits ja esmorzen i els més grans acaben d’enllestir la motxilla: un llibre, un joc, el raspall de dents, samarretes, pantalons, tot hi cap.

En Joan ens espera amb la furgoneta. És una d’aquelles furgonetes grans, amb seients per a tothom… Posem les motxilles al darrere, com podem, encara amb la son al cos. Seiem cadascú al seu lloc, els més petits amb la Maria, ben abraçats a ella, els més grans aferrats a la il·lusió que aquests dies serviran per retrobar-se amb les rialles i els somriures que molts tenen arraconats.

El camí no és gaire llarg, anem a Sant Martí de Sesgueioles, al Casal de La Salle. El Joan i la furgoneta ens hi porten amb pas ferm. Hi confiem, confiem en el Joan, en la Maria i en totes les persones que, mentre no pugui ser d’una altra manera, tenen cura de nosaltres.

Passejades, jocs, riures, silenci, paissatges…tres dies apassionants, compartint moments plens d’emoció, enfortint vincles, creant lligams, teixint la delicada estructura que ens ajuda a sostenir-nos.

Moltes gràcies a totes aquelles persones, empreses i organitzacions que, d’una manera o un altre, ens acompanyeu en el nostre camí, gràcies per donar-nos l’oportunitat de gaudir d’aquests moments, moltes gràcies per ser-hi!

Raul Escoda, coodinador del Centre Residencial d’Acció Educativa CRAE La Salle, on viuen 8 infants i joves al que donem protecció i afecte.

Comentari

*